Tillfällig elanslutning privatkund

Ibland kan det behövas en tillfällig elanslutning, till exempel om du har behov av ström under tiden du bygger ett nytt hus eller till någon typ av event. Så här gör du då, steg för steg.

Byggarbetare står med bygghjälmar på huvudena och håller i byggritningar.

 

Så här får du en tillfällig elanslutning

 • Anlita en elektriker.
  Kontakta ett auktoriserat företag och säg att du vill beställa byggström eller en tillfällig elanslutning. Berätta också vilket inkopplingsdatum du önskar samt var du vill att byggskåpet placeras. Om det är byggström du behöver kan elektrikern anmäla den permanenta anslutningen samtidigt.
  Kontrollera din elektrikers behörighet.
 • Vi får in en anmälan från din elektriker.
  Din elektriker gör en föranmälan till oss om tillfällig elanslutning. När du ska koppla ifrån den tillfälliga anläggningen behöver vi en ny föranmälan från din elektriker.
 • Vi kopplar in anläggningen.
  Vi kontaktar din elektriker om tidpunkt för att slutföra arbetet tillsammans på plats och anläggningen blir spänningssatt. För att uppfylla önskat inkopplingsdatum måste vi få en komplett föranmälan två veckor i förväg.
 • Välj ett bra elavtal.
  Du väljer själv vilken elhandelsleverantör du vill ha. Om du inte gör något val får du el från vår anvisade leverantör, C4 Energi AB. Det är alltid mer förmånligt att själv välja elavtal, så vi rekommenderar att du kontaktar en elhandelsleverantör så snart som möjligt.

Vad kostar det?

En tillfällig elanslutning kan endast fås där det finns ett befintligt elnät med tillräcklig kapacitet. I annat fall krävs utbyggnad eller förstärkning, vilket medför kostnader för dig som kund. Vi skickar en offert.

 • För en tillfällig anslutning med säkringsstorlek 16-25 A är kostnaden 4 375 kronor. Efter 12 månader tillkommer en löpande månadskostnad på 625 kronor.
 • För en tillfällig anslutning med säkringsstorlek 35-63 A är kostnaden 5 625 kronor.Efter 12 månader tillkommer en löpande månadskostnad på 625 kronor.

Priserna är inklusive moms och förutsätter att det befintliga elnätet har tillräcklig kapacitet.